OBVESTILO ZA STARŠE UČENCEV 1.-3. RAZREDA

Spoštovani starši in skrbniki učencev 1.–3. razreda,

kot ste bili seznanjeni, se bodo učenci od 1. do 3. r. v torek, 26. 1. 2021, vrnili v šolske klopi,  česar se zelo veselimo, bo pa seveda pri tem potrebno upoštevati stroge varnostne in higienske ukrepe.

Zato smo z namenom zagotavljanja in ohranjanja varnosti in zdravja tako otrok kot zaposlenih sprejeli določene protokole, med katerimi izpostavljamo sledeče:

  1. Učence bomo razporedili v svoje razrede in jih vzdrževali v varnostnih mehurčkih. Prosimo, da upoštevate, da lahko v šolo prihajajo samo zdravi otroci. V kolikor je bila otroku ali kateremu od družinskih članov odrejena karantena oz. če je bil otrok zadnjih 14 dni v stiku s kom, ki mu je bila potrjena okužba s COVID 19, pa ga nikakor ne pošiljajte v šolo. V primeru dileme se posvetujte z otrokovim izbranim ali dežurnim zdravnikom.
  2. V šolo vstopajo samo učenci in zaposleni, starši in drugi izključno ob predhodni najavi in po dogovoru ter ob upoštevanju higienskih ukrepov.
  3. Organiziran je šolski prevoz, in sicer zjutraj za 1. šolsko uro, po pouku pa bodo vsi odhodi predvidoma ob 13.15. Urnik prevozov bo objavljen naknadno.
  4. Prihod v šolo, če otrok ni v jutranjem varstvu, je ob 8.10; otroci z maskami vstopajo v šolo in gredo takoj v svoje matične učilnice. Učenci 1. in 2. razredov vstopajo pri vhodu novega prizidka, učenci 3. razredov pa pri glavnem vhodu.
  5. Otroci nosijo maske v vseh skupnih prostorih, medtem ko v matični učilnici v času pouka ne.
  6. Organizirani bosta dve skupini jutranjega varstva za učence 1. razreda, po potrebi še dodatna skupina za učence 2. in 3. razredov.  Ker je ves čas, ko bodo v šoli (tudi v času jutranjega varstva in podaljšanega bivanja), potrebno zagotavljati ločenost od drugih skupin, vas prosimo, da se za jutranje varstvo odločite le v primeru (zlasti to velja za 2. in 3. r.), če nikakor ne uspete pripeljati otroka v šolo pred začetkom pouka, tj. ob 8.10, in za podaljšano bivanje, če po otroka ne morete priti ob 13. uri oz. takoj po koncu pouka. Ob tej priložnosti vas vljudno naprošamo, da razrednikom, v kolikor tega še niste storili, do ponedeljka, 25. 1. 2021, zjutraj pošljete podatek, ali bo vaš otrok obiskoval jutranje varstvo in natančno uro prihoda ter ali bo obiskoval podaljšano bivanje in do katere ure.
  7. Po otroke, ki bodo v podaljšanem bivanju, boste lahko prihajali med 12. in 16. uro na vsake pol ure; počakali jih boste pred šolo (1. in 2. razred zadaj pri vhodu v prizidek, 3. pri glavnem vhodu).

Z vsemi podrobnejšimi navodili vas bomo obvestili v ponedeljek, 25. 1. 2021.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost