Evropski dan jezikov

Vsako leto od leta 2001 dalje 26. septembra po vsej Evropi praznujemo evropski dan jezikov. Ta dan je namenjen osveščanju o bogati kulturni in jezikovni različnosti v Evropi ter spodbujanju učenja jezikov in medkulturnega razumevanja.

Tudi na naši šoli smo se pri pouku angleščine in nemščine spomnili na evropski dan jezikov. Pri neobveznem izbirnem predmetu nemščina in izbirnem predmetu nemščina 1 so se učenci razgibali s pomočjo telovadbe po nemško, preizkusili so se v hitrosti in pravilni izgovorjavi nemških lomilcev jezika.

Pri izbirnem predmetu nemščina 2 in nemščina 3 so nemške pregovore primerjali z angleškimi in slovenskimi in jih tudi ilustrirali.

V 6. in 7. razredu so si učenci pri angleščini pogledali reklamo, kako se počutimo, če ne poznamo jezikov. S pomočjo aplikacije Babbel so se naučili nekaj osnovnih fraz v jezikih, ki jih še ne poznajo. Učenci so najljubšo besedo narisali in jo prevedli v vsaj štiri jezike.

V 8. in 9. razredu so skušali prepoznati jezike, iskali so podobnosti in razlike, nato so napisali razmišljanje, zakaj je pomembno znanje jezikov. Foto

(Visited 77 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost