SLOVO DEVETOŠOLCEV: MORSKA AVANTURA, VALETA, NAPET ODBOJKARSKI DVOBOJ, SPREJEM ODLIČNIH IN ZLATIH UČENCEV PRI ŽUPANU IN ŠE KAJ

Letošnja generacija devetošolcev 2012-2021 je uvod v zaključek svoje osnovnošolske zgodbe začela 4. junija z Morsko avanturo, tako so namreč poimenovali zaključno ekskurzijo, na kateri niso brezskrbno uživali le na slovenski obali in vožnji z ladjico, ampak tudi v Woop parku in vožnji z gokarti v Ljubljani.

V ponedeljek, 14. junija, pa smo jih lahko videli, kako svečano, ponosno in zmagoslavno so se na valeti poslovili od naše sončne šole. Učenci so svojih devet let pod našim smejočim se sončkom prikazali z glasbo, recitacijami, s petjem in plesom. Učenke in učence so nagovorili ravnatelj šole Bojan Juras, župan Janko Kopušar in predstavnika Sveta staršev Albin in Urška Herlah, ki so jim zaželeli srečno pot v prihodnost. Razrednika devetošolcev Zoran Habot in Darja Kugonič sta skupaj z ravnateljem učencem podelili spričevala, priznanja in pohvale. Ob koncu slovesnosti pa so se devetošolci zahvalili delavcem šole za velik prispevek k temu, da je bilo njihovo 9-letno popotovanje v šoli prijetno, zanimivo in sončno. Letos so se zahvalili malo drugače, in sicer s prijaznim pismom, saj so se skupaj s starši in razrednikoma namreč strinjali, da zbrana sredstva, ki bi jih sicer tradicionalno namenili za nakup cvetja v zahvalo, namenijo dobrodelni akciji Deželak Junak. Na ta način bodo s skupnimi močmi omogočili brezskrbne počitnice še kakšnemu otroku, ki jih sicer brez pomoči in donacij dobrih ljudi v svojem otroštvu morda nikoli ne bi doživel.

Malo manj zmagoslaven za letošnje devetošolce pa je bil izid odbojkarske tekme, ki so jo 15. junija odigrali z učitelji. Kljub močni spodbudi navijačev in borbeni igri so morali priznati premoč ekipe učiteljev.

V sredo 17. junija, pa se je 9 devetošolcev skupaj z razrednikoma Darjo Kugonič in Zoranom Habotom ter ravnateljem Bojanom Jurasom udeležilo sprejema pri županu občine Šmartno ob Paki Janku Kopušarju. Ema Holešek, Matija Herlah, Nik Pirečnik in Luka Poprask so se  vpisali v zlato knjigo učencev, saj bi bil njihov učni uspeh v vseh letih osnovne šole odličen. Jan Pavel Pungartnik, Nika Obal, Nina Kumar, Mitja Vončina in Lara Pečovnik pa so prejeli naziv za odličnost v 9. razredu.

Vsem skupaj iskreno čestitamo za uspešen zaključek osnovnošolskega izobraževanja in jim želimo uspešen začetek novega poglavja v zgodbi življenja. Foto

Darja Kugonič

(Visited 193 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost