Informacije na začetku šol. leta

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši oz. skrbniki,

jutri, v sredo, 1. 9. 2021, se bo začelo novo šolsko leto. V našo sončno šolo bo vstopilo 339 učencev, od tega bo prvič njen prag prestopilo kar 46 prvošolčkov.

Želimo si, da se zdravi, veseli, radovedni in znanja željni uspešno podamo v novo šolsko leto.

Pred vami je nekaj obvestil, povezanih s 1. šolskim dnem.

Pričetek pouka bo ob 8.20. Prvi dve uri (torej 1. in 2. šolsko uro) bodo imeli učenci razredni uri skupaj z razrednikom, nato pa pouk po urniku. Malica bo pripravljena za vse učence, kosilo pa za tiste, ki so prijavljeni. Če ga kdo ne bi želel imeti, ga, prosimo, še pravočasno odjavite.

Vsi šolski prevozi potekajo po novem voznem redu.

Prvošolčki so bili v šolo povabljeni s posebnim vabilom, zanje pa smo pripravili poseben program zunaj pred šolo. Podaljšanega bivanja in kosila za učence 1. razreda na prvi dan pouka ne bo. 

V nadaljevanju so obvestila, povezana z ukrepi pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela.

  • V šolo lahko prihajajo le zdravi otroci. Prosimo, da za to z vso odgovornostjo poskrbite starši vsak dan in da nam čimprej sporočate, če bi bil kdo od otrok pozitiven na covid-19 ali bi mu bila zaradi tveganega stika določena karantena.
  • Ob vstopu v šolo si učenci razkužijo roke.
  • Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse učence v vseh skupnih prostorih (prihod v šolo, hodniki, prihod v jedilnico), za učence od 6. do 9. r. pa tudi v učilnicah; maske ni potrebno uporabljati pri pouku športa.
  • Samotestiranje učencev od 7. do 9. r. je prostovoljno in se opravlja enkrat tedensko doma. Ob predložitvi otrokove kartice obveznega zdravstvenega zavarovanja lahko v katerikoli lekarni prevzamete teste (vsakemu otroku pripada 5 testov na mesec); po priporočilu NIJZ se samotestiranje izvede v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj.
  • Upoštevajte predvideno časovnico (prihod ob določenem času, ne prej!), in sicer učenci od 6. do 9. razreda vstopajo in izstopajo skozi vrata glavnega vhoda, učenci od 3. do 5. razreda vstopajo skozi vrata pri kolesarnici (zadnji vhod), 1. in 2. razred pa skozi vrata prizidka. Ob 8.00 v šolo vstopajo učenci 3. in 6. razredov, ob 8.05 učenci 4. in 7. razredov, ob 8.10 učenci 5. in 8. razredov in ob 8.15 učenci 9. razredov. Vsaka vrata nadzoruje dežurni učitelj.
  • Učenci vozači, ki prihajajo s šolskimi prevozi za 0. uro oz. tisti, ki prihajajo kasneje, kot je sicer razpored, lahko izjemoma vstopijo v šolo pri glavnem vhodu, odložijo osebne stvari v garderobi in gredo nemudoma v svojo matično učilnico.
  • Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.
  • Vstop v šolo je obiskovalcem dovoljen izključno ob predhodni najavi, za vse osebe, stare nad 15 let, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov, pa velja, da morajo izpolnjevati pogoj PCT.
  • Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta in varno pot v šolo! 
(Visited 244 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost