MI VSI ZA LEPŠI IN BOLJŠI JUTRI

Danes smo na šoli priredili dan za zdravje pod sloganom »Mi vsi za lepši in boljši jutri«. V vseh razredih so učitelji z učenci govorili o pomembnosti kvalitetnega spanja. Ugotovljeno je bilo, da vsaj starejši učenci spijo premalo oziroma  njihovo spanje ni kvalitetno. Zato so v šoli pogosto utrujeni, brezvoljni in s slabšo koncentracijo ter pozornostjo. Pogovarjali so se o vzrokih za to in o tem, kako lahko svoje spalne navade izboljšajo ter s tem veliko prispevajo k svojemu zdravju, predvsem pa k bolj uspešnemu šolskemu delu.

Ta teden je pri nas TOM nahrbtnik, ki potuje po Sloveniji in obiskuje otroke. Z namenom seznanjanja, kaj je TOM telefon in komu je namenjen, smo pri učencih od 4. do 9. razreda izvedli predstavitve in jih opomnili, da lahko anonimno ter brezplačno kontaktirajo telefon vsakič, ko imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor.

Učenci od 1. do 5. razreda so imeli medgeneracijsko druženje z babicami in dedki, katere so učili kavbojsko polko, nato pa so za svoje zdravje poskrbeli z različnimi dejavnostmi na prostem.

Šestošolci in sedmošolci so obiskali Pametno učilnico in Flosarski muzej na Ljubnem ob Savinji, devetošolci pa so se prepričali, da je za ohranitev zdravja pomembno, da si kdaj privoščimo oddih in počitek ter da k zdravju in dobremu počutju veliko prispeva domača lokalno pridelana hrana. Obiskali so namreč moderno opremljeno kmetijo Podpečan v Galiciji, kjer se ukvarjajo z wellness dejavnostjo ter s proizvodnjo mlečnih izdelkov. Le-te so z veseljem tudi poskusili.

Osmi razred pa je obiskala medicinska sestra, ki je z učenci spregovorila o odraščanju, spolnosti in spolno prenosljivih boleznih, nato pa so si še ogledali film z naslovom Vloga za Emo. Z različnimi dejavnostmi smo poskrbeli, da so učenci pridobili delček tistega, kar jih lahko vodi k boljšemu fizičnemu in psihičnemu zdravju. Foto

Nikolina Ignjatić in Damjana Modrijan, vodji  

(Visited 106 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost