V Maribor z vojnim veteranom

Prejšnji četrtek, 10. 11. 2022, se je 30 naših učencev z ravnateljem Bojanom Jurasom in učiteljem Zoranom Habotom na povabilo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje udeležilo ekskurzije v Maribor. Spremljal pa jih je tudi domači veteran, g. Kačičnik.

Najprej so si ogledali kadetnico v Mariboru, kjer so od vodiča in tudi g. Kačičnika izvedeli marsikaj zanimivega o samem muzeju ter o desetdnevni vojni za Slovenijo. Med drugim so si lahko ogledali številne fotografije, ki so pričale o tem času, ter orodje in orožje, ki so ga takrat vojaki uporabljali.

Nato so se odpravili še v Vitanje, kjer so obiskali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga.  Tam jih je pričakal drugi vodič, ki je spregovoril o nastanku tega centra, Nasinih vesoljskih programih, starih znanstvenikih ter še mnogih drugih zanimivih stvareh, ki jih lahko najdemo v centru. Po kratkem ogledu centra so spoznali maskoto tega kraja, tj. robotko Vito, s katero so se lahko pogovarjali v angleščini z ukazi, ki so bili prikazani na razpredelnici zraven nje. Ker se je vsem zdela zelo zanimiva, so z njo preživeli kar nekaj časa.

Ob tej priložnosti bi se želeli vsi zahvaljujemo g. Kačičniku, ki je učencem predstavil zgodovinska dejstva v času osamosvojitvene vojne, prav tako pa se zahvaljujemo OZVVZS Velenje, ki je omogočil ta izlet.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost