Prvi šolski dan

V petek, 1. septembra, se v šolo vračate učenke in učenci, ki se vas s sodelavkami in sodelavci že zelo veselimo.

Ker bomo naše letošnje življenje in delo pod našim smejočim se sončkom odeli v barve našega celoletnega projekta za vzgojo sočutja in solidarnosti Lepši vsakdan, bo tudi prvi šolski dan v celoti namenjen predstavitvi in razmišljanju o tem, kako bomo na šoli vsak sam in kot del skupnosti polepšali drug drugemu in sebi dneve in si obogatili življenje.
Šele s sočutjem lahko resnično vidimo življenje skozi oči nekoga drugega in to je dragocena izkušnja in za nas same pomeni živeti bolj polno življenje.

Tako boste učenke in učenci svoj prvi šolski dan preživeli v celoti v svoji razredni skupnosti s svojimi razredniki in poleg predstavitve projekta Lepši vsakdan izvedeli vse potrebno, da bo pouk v ponedeljek po urniku stekel tekoče. Učenke in učenci prinesite v šolo šolske torbe le s pisalnimi potrebščinami, saj boste prejeli vse učbenike iz učbeniškega sklada, da jih do ponedeljka primerno ovijete in uredite.

V petek bodo enotni šolski prevozi za 1. šolsko uro v šolo in nazaj ob 12. 10. uri. Na prvi šolski dan bo vaša najbolj priljubljena malica in po njej tradicionalno najboljši sladoled. Ta dan ne bo šolskega kosila, razen za učence, vključene v podaljšano bivanje, ki bo organizirano tudi 1. septembra.

Prvošolci ste skupaj s svojimi starši povabljeni v šolo, tako kot ste prejeli vabilo ob 8. 40. uri. Po druženju v šolski avli in obisku razredov boste svoj praznični dan prvega šolskega dne zaključili ob deseti uri pred glavnim šolskim vhodom s sladoledom.
Želim si, da bi se že prvi šolski dan srečali veseli in nasmejani. Ker nas je na šoli skupaj več kot 400 in če vsak od nas poskrbi za en lepši vsakdan, bo mnogo prijetnejše in lepše vse naše skupno šolsko leto.

(Visited 253 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost