Vonji in okusi

Osmošolci so imeli 11. 3. 2021 naravoslovni dan z naslovom Vonji in okusi, ki je bil izveden s strani Mikrobiologije Avberšek iz Velenja.

Učenci so najprej  prisluhnili kratkemu predavanju z naslovom ADITIVI V PREHRANI. Seznanili so se s sestavo naše hrane, s poudarkom na različnih aditivih, kot so konzervansi, sladila, ojačevalci okusov, emulgatorji, stabilizatorji, barvila itd. Predstavljena so jim bila konkretna živila in vpliv teh aditivov na naš organizem.

Sledilo je praktično delo, ob katerem so preizkušali svoje vohalne in okušalne čutnice.

Za zaključek so spoznali zanimiva eksotična živila po svetu.

Naravoslovni dan je bil koristno dopolnilo učni snovi pri biologiji. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 53 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost