Novosti

Razstava Pot knjige

V drugi polovici aprila, meseca knjige, na hodniku v spodnjem delu OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki gostimo potujočo razstavo Pot knjige (od avtorja do bralca), ki prikazuje proces nastanka knjige. Kratko zgodbo v stripu je zapisal Žiga X Gombač, ilustriral pa David Krančan. V svet knjige nas popelje glavni junak zgodbe, simpatični knjižni molj.

Projekt Pot knjige je zasnovala Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije. V sklopu projekta bo četrtošolce in petošolce v torek, 23. 4. 2024, na dan knjige, obiskal avtor – ilustrator David Krančan.

Posamezni razredi bodo imeli skupinsko vodenje po razstavi po dogovorjenem razporedu, seveda pa si jo lahko vsi do petka, 26. 4. 2024 ogledate tudi individualno.

Vabljeni tudi v šolsko knjižnico na ogled mini razstave gostujočega avtorja, ki so jo pripravili člani knjižničarskega krožka ob pomoči mentorice. Foto


Darinka Bizjak, knjižničarka
Knjižna uganka za učence 1.-5. r (februar 2024)

ODGOVORI NA TRI VPRAŠANJA O FRANCETU PREŠERNU:

  1. Kdaj in kje je bil rojen naš največji slovenski pesnik?
  1. Kako so ga klicali otroci (vzdevek)? Razloži, če morebiti veš tudi, zakaj?
  1. Katera njegova pesem je naša himna?


Knjižna uganka za učence 6.-9. r (februar 2024)

ODGOVORI NA TRI VPRAŠANJA O FRANCETU PREŠERNU:

  1. V katerih krajih se je pesnik šolal, da je prišel do svojega poklica?
  • Razišči, zakaj se Kranj imenuje PREŠERNOVO MESTO!
  • Katere so pomembne ženske iz pesnikovega življenja?


Rešitve napiši na list papirja in ga oddaj v skrinjico v knjižnici. Izžrebali bomo 2 učenca, ki bosta prejela knjižni nagradi.

P. s. Ne pozabi se podpisati, da boš lahko prejel/a nagrado.

Želimo ti uspešno reševanje in veliko sreče pri žrebanju!

Knjižničarka Darinka Bizjak in člani knjižničarskega krožkaFebruarja vabljeni v šolsko knjižnico na ogled razstave o našem največjem pesniku Francetu Prešernu, ki so jo postavili člani knjižničarskega krožka z mentorico Darinko Bizjak.Vabimo vas v knjižnico na razstavo božičnih knjig (december 2023).

(Visited 189 times, 2 visits today)
Dostopnost