Obisk Tropske hiše v Celju

V današnjem času je ozaveščanje mladih o živalskih in rastlinskih vrstah, njihovi pestrosti ter ogroženosti velikega pomena. Biotsko pestrost in njen pomen lahko ljudem približamo le, če jih o tem izobražujemo. Še zlasti je to pomembno za mlade, ki o tem že pri pouku naravoslovnih predmetov pridobijo nekaj teoretičnih osnov. Kadar pa otrokom omogočimo neposreden stik z živim bitjem, se ta organizem spozna z vsemi čutili. Tako usvojeno znanje se ohrani v trajnem spominu.

Ravno to je bil razlog, da so učenci izbirnih predmetov biološkega področja v četrtek, 21. 4. 2022, obiskali Tropsko hišo v Celju­­­­ – Oazo narave v srcu mesta. Spremljali sta jih učiteljici Janja Kamenik in Damjana Modrijan.

Najprej so imeli vodeno delavnico, kjer so preko izkustvenega učenja spoznali madagaskarskega tenreka, ameriškega goža ter železno kačico.

Ob samostojnem ogledu so se navduševali nad pestrostjo živalskih in rastlinskih vrst. Naj naštejemo le nekaj najbolj atraktivnih živalskih vrst: obročkastorepi maki, siamski krokodil, afriška ostrogasta kornjača, mehiški ptičji pajek, siamska pljuvajoča kobra, zlatoglavi levič, gekoni, lemurji …

Večina teh vrst je v naravi ogroženih, zato so v Tropski hiši z njihovim gojenjem vključeni v vzrejni program za ohranitev vrst.

Geslo Tropske hiše je »ČE ŽELIMO NARAVO OHRANITI, JO MORAMO NAJPREJ SPOZNATI«.

Učitelji naše šole se s tem strinjajo in bodo tovrstna doživetja organizirali tudi v bodoče. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 89 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost