Naravoslovni dan za šestošolce

Naši šestošolci so v petek, 7. 6. 2024, imeli sproščujoč naravoslovni dan z naslovom RASTLINSKI ORGANI.

Čeprav delo ni bilo težko, so učenci morali pokazati vse osvojeno znanje, ki so ga pridobili letos pri naravoslovju. Lahko bi rekli, da je naravoslovni dan v bistvu bila praktična ponovitev učnih vsebin.

Učenci so si najprej ogledali film o travniških rastlinah, po malici pa so odšli najprej v gozd in nato še na travnik v bližini šole.

Razdeljeni v skupine so reševali delovne naloge, ki so temeljile na natančnem opazovanju in zapisovanju. Tako so preko različnih določevalnih ključev prepoznavali gozdne in  travniške rastline, med sabo primerjali njihove rastlinske organe, preizkusili pa so se tudi kot načrtovalci eksperimentalnega dela.

Praktičnemu delo je sledila evalvacija, kjer so predstavili svoje delo.

Lep sončen in topel junijski dan, odejice in blazinice, ki so jih imeli s sabo, so bolj spominjali na piknik kot pa na pouk.

Sprva so nekateri reševanje  naloge vzeli precej z levo roko. Ko pa so ugotovili, da njihova učiteljica Damjana Modrijan ne popušča v zahtevah, so se dela lotili natančno in odgovorno.

Kljub sproščenosti pa so učenci z naravoslovnim dnevom pridobili veliko znanja, s katerim so preko praktičnega dela nadgradili svoje teoretično znanje o rastlinah. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 36 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost